piatok 12. decembra 2014

Cukor 1-2-3 Rote Grütze (recenzia)



Považský cukor má rôzne druhy. Prišli z novinkou 1-2-3 Rote Grütze. Cukor dostal názov podľa severskej pochúťky. Na obale nájdete samotný recept Rote Grütze. Cukor veľmi dobre zahusťuje preto nemusím pridávať niečo naviac na zahustenie. Cukor ma jemne kryštáliky vďaka ktorým sa rýchlo a úplne rozpustí. Jeho využitie je rozsiahle. Ja som použila tento cukor na prípravu ovocného crumble.                            
 ReCePtiK
500.g ovocia podľa sezóny ja som použila mrazenú ovocnú zmes nakoľko je zima, pridala som 1. kávovú lyžičku amareta, 150g cukru rote grütze. 
cesto som pripravila zo 150g polohrubej múky, 75.g masla, mandľových plátkov ktoré neskôr použijeme na ozdobenie.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. V miske zmiešame mrazené ovocie z cukrom
rote grütze a polejeme amaretom túto zmes vysipeme do zapekacej mysi. Pripravíme si mrveničku z muky masla cukru a mandli. Túto zmes vysypeme na ovocie a dáme piecť na 30, 40 minút kým mrvenička nezhnedne. Podávame za tepla alebo za studena podľa chuti poliatu vanilkovou zmrzlinou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára